Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Коригували вогонь окупантів – у Миколаєві викрито агентурну мережу спецслужб РФ

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито агентурну мережу, яка за завданням представників спецслужб Російської Федерації займалася розвідувально-підривною діяльністю на території Миколаївщини. Одному з її учасників повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.   

За даними слідства, учасники ворожої мережі – мешканці м. Миколаєва, систематично збирали та повідомляли через Телеграм-канали представникам спецслужб РФ інформацію про місця дислокації блокпостів, місцезнаходження та переміщення військовослужбовців і техніки Збройних Сил України. Також вони інформували про місця розташування державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та інших об'єктів. По ним у подальшому завдавали ракетних та артилерійських ударів збройні сили РФ. Про результати обстрілів агенти мережі також інформували своїх російських кураторів.

6 липня 2022 року одного з учасників агентурної мережі затримано. У ході санкціонованого обшуку за місцем його мешкання вилучено мобільні телефони, які містили листування з агентом спецслужб РФ та іншими особами, що можуть бути причетні до спецслужб держави-агресора, російську символіку, вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси та вибухівку, а також наркотичні засоби.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів.

Досудове розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.