Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Коригувала вогонь та здавала розробки стратегічного оборонного підприємства - у Дніпрі викрито агентку ФСБ РФ

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканці м. Дніпра за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року проросійськи налаштована жінка, будучи працівником одного з підприємств ракетно-космічної галузі, надала згоду на співпрацю з оперативним співробітником ФСБ РФ. Завдання зі збору інформації вона отримувала через месенджер Telegram. Жінка мала доступ до інформації щодо оборонних замовлень на підприємстві та повідомляла її представнику країни-агресора.

Використовуючи додаток Google maps, жінка передавала інформацію щодо місць розташування великих промислових підприємств, підрозділів Нацгвардії України, військових частин ЗСУ на території міста.

Крім цього, на виконання завдань від представника країни-агресора, вона повідомляла наслідки ракетних ударів по м. Дніпро.

В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваної вилучено мобільні термінали та носії комп’ютерних даних, які містили докази протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.