Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корегував вогонь окупантів по Кривому Рогу - затримано місцевого мешканця

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю Кривого Рогу за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з травня до липня 2022 року чоловік на завдання від представників спецслужб РФ передавав через месенджер «Telegram» скріншоти Google-мапи із мітками щодо локацій розміщення військових об’єктів, розташування військовослужбовців та техніки Збройних Сил України на території м. Кривого Рогу.

Також він надавав інформацію стосовно результатів вже здійснених обстрілів об’єктів критичної та цивільної інфраструктури – аеропортів, мостів міста та області. Отримана від підозрюваного інформація використовувалась державою-окупантом під час військової агресії проти України для планування первинних та повторних обстрілів цих об’єктів.

Чоловіка затримано під час виконання чергового завдання ворога. В ході обшуку його транспортного засобу вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.