Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корегували вогонь окупантів – викрито двох мешканців Миколаївщини

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом мешканцям Миколаївщини у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані збирали розвіддані щодо розташування, переміщення підрозділів ЗСУ та інших формувань, а також розташування інфраструктурних об’єктів на території м. Миколаєва та області. Потім інформацію вони передавали куратору країни-агресора через канали закритого зв’язку. Окупанти використовували її для ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці.

У ході обшуку, проведеного за місцями проживання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Корегувальників ворожих обстрілів затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокурора одному із підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, щодо іншого – розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу триває.

Заходи з викриття проводились управлінням Служби безпеки України в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.