Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Контрабанда прекурсорів в Україну – трьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та припинено діяльність злочинної організації. Трьом учасникам повідомлено про підозру в участі у злочинній організації, контрабанді прекурсорів, а також їх незаконному придбанні, зберіганні,  пересиланні та збуті (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, учасники злочинної організації займалися незаконним ввезенням на територію України прекурсору псевдоефедрин, обіг якого обмежено і стосовно якого встановлюються заходи контролю.

В межах досудового розслідування проведено обшуки на території Волинської, Донецької, Одеської, Київської областей та м. Києва. Вилучено майже 50 тисяч пігулок псевдоефедриновмісного засобу. Вартість вилучених прекурсорів на чорному ринку складає понад мільйон гривень.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.