Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Конкурсною комісією з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП затверджені списки осіб, допущених для участі у конкурсі, а також прийняті рішення щодо осіб, які недопущені


02.03.2021

1 березня 2021 року відбулося четверте засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

На засіданні були затверджені списки осіб, допущених для участі у конкурсі (усього 128 осіб), і прийняті рішення щодо недопуску стосовно 41 особи.

Найбільш поширенішими підставами недопуску осіб до участі у конкурсі стали:
– наявність інформації про існування обмежень для призначення особи на відповідну посаду. Так, згідно з пунктом 3-1 розділу ХІІІ Закону України «Про прокуратуру» на службу до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не можуть бути прийняті особи, які протягом п’яти років до дня набрання чинності цим Законом працювали (проходили службу), незалежно від тривалості, у спеціально уповноважених підрозділах по боротьбі з корупцією в органах прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України, податкової міліції, Служби безпеки України, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та митних органах;
– ненадання особами всіх необхідних документів, передбачених статтею 20 Порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, зокрема декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік, що подана відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Також на засіданні головою комісії Коваль К.П. роз’яснено право осіб на оскарження рішень комісії про їх недопущення до участі у конкурсі.

Таке право передбачено статтею 31 згаданого Порядку, відповідно до якої особа, яку не було допущено до участі у конкурсі, може подати конкурсній комісії обґрунтовану письмову скаргу не пізніше наступного робочого дня після оприлюднення на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора списку осіб, яких не було допущено до участі у конкурсі.

Список осіб, які допущені до участі у конкурсі

Список осіб, які не допущені до участі у конкурсі