Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Конгресмени США та американська сенаторка під час візиту до Бучі зустрілися з постраждалими від воєнних злочинів

Генеральний прокурор Андрій Костін та представники Офісу Генпрокурора зустрілися у Києві з двопартійною делегацію членів Конгресу США: сенаторкою Джонні Ернст та конгресменами Вайлі Нікелом, Томом Своззі, Майклом Квіглі, Ешлі Гінсон та Чаком Едвардсом.

Представники Офісу Генерального прокурора разом з делегацією відвідали Хаб підтримки потерпілих та свідків, який нещодавно відкрився у Бучі.

Керівниця Координаційного центру потерпілих та свідків Вероніка Плотнікова розповіла про роботу Хабу – місця, де потерпілі і свідки воєнних злочинів можуть отримати кваліфіковану юридичну та психологічну допомогу. Вона зауважила, що це тільки перший регіональний Хаб, планується відкриття ще дев’яти у прифронтових областях.

Сенаторка і конгресмени мали змогу зустрітися з потерпілими і свідками, які поділилися з ними своїми історіями. Вони розповіли про пережиті під час окупації жахи, втрату близьких і рідних, звірства російських військових.

Також делегація конгресменів США вшанувала пам’ять жертв масових вбивств у Бучі, запаливши лампади на меморіалі на території церкви Святого Апостола Андрія Первозванного.