Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Командиру танка так званої «народної міліції ЛНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру танка так званої «народної міліції ЛНР». Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, державну зраду та участь у діяльності не передбаченого законами України збройного формування (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, в жовтні 2015 року уродженець Донецька добровільно вступив до лав так званої «1 танковой роты 1 взвода 7 отдельной мотострелковой бригады народной милиции ЛНР» окупаційної адміністрації РФ на посаду «оператор наводчик танка». В квітні 2019 року підозрюваний став командиром «командиром танка» цього незаконного збройного формування.

У лютому 2022 року підозрюваного відправили в район населеного пункту Трьохізбенка Луганської області для подальшого проходження військової служби та здійснення збройної агресії спільно з військовими РФ проти підрозділів ЗСУ.

У червні 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під час бойових дій на Луганщині.

За скоєне фігуранту загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.