Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Командира танка» так званої «народної міліції ЛНР» засуджено до 13 років за ґратами

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури суд визнав уродженця Донецька винним у вчиненні умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, державній зраді та участі у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 260 КК України). Його засуджено до 13 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що в жовтні 2015 року чоловік добровільно вступив до лав незаконного збройного формування – «1 танкової роти 1 взводу 7 окремої мотострілецької бригади народної міліції ЛНР» окупаційної адміністрації РФ. Він став «оператором навідником танка» (місце постійної дислокації м. Брянка Луганської області) структурної частини народної міліції ЛНР». В квітні 2019 року засудженого призначили на посаду «командира танка».

20 лютого 2022 року він був відправлений в район Трьохізбенки Луганської області для подальшого проходження військової служби та здійснення збройної агресії спільно з військовими РФ проти підрозділів ЗСУ.

Протягом травня-червня 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддав накази щодо танкового обстрілу драматичного театру та житлових будинків.

На початку червня 2022 року його взяли у полон військовослужбовці ЗСУ на Луганщині.