Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього народного депутата України ІХ скликання судитимуть за державну зраду

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата України ІХ скликання за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 125 КК України).

Розслідуванням встановлено, що депутат від наразі забороненої партії ОПЗЖ здійснював допомогу РФ та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України. Він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Визнавав правомірними і виправдовував створення на території України самопроголошених так званих «ЛНР/ДНР».

Дії народного депутата України вчинені на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, її державній, економічній та інформаційній безпеці.

Крім того, він заподіяв умисне легке тілесне ушкодження активісту.

Встановлено, що напередодні широкомасштабного вторгнення держави-агресора обвинувачений покинув територію України та на цей час перебуває в рф.

Колишньому депутатові обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Під час судового розгляду прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.