Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього головного спеціаліста прокуратури на Донеччині судитимуть за державну зраду та колабораціонізм

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного спеціаліста відділу Донецької обласної прокуратури.

Йому інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, обвинувачений почав співпрацювати з окупаційною адміністрацією держави-агресора. Він добровільно погодився обійняти посаду так званого «помощника прокурора Володарского района Генеральной прокуратуры ДНР» в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. 

Обвинувачений, з метою надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, у сюжеті на російському каналі «Звезда», публічно обмовляв та зневажав правоохоронну систему України. Він активно висловив свою позицію, що держава Україна не має існувати у теперішньому її вигляді. 

Наразі його оголошено у розшук, надано дозвіл на затримання для подальшого вирішення питання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.