Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього директора КП «Запоріжринок» судитимуть за розтрату бюджетних коштів та систематичне хабарництво

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно депутата Запорізької міської ради VIII скликання за фактом розтрати коштів та систематичного отримання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства «Запоріжринок», організував схему одержання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання.

Під час проведення публічних закупівель експосадовець укладав завідомо збиткові для комунального підприємства договори, незаконно відхиляв умови товариств, які пропонували більш вигідні пропозиції. Систематично за хабарі він приймав рішення на користь інших суб’єктів господарювання.

Протиправні дії обвинуваченого спричинили понад 530 тис грн збитків міській громаді Запоріжжя та очолюваному ним комунальному підприємству.

Сума неправомірної вигоди, яку він одержав становить близько 140 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.