Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Київська прокуратура передала на потреби ЗСУ майже мільйон гривень арештованих російських коштів

Подільською окружною прокуратурою міста Києва в рамках розслідування кримінального провадження стосовно резидента РФ на потреби Збройних Сил України передано близько 1 млн грн.

Встановлено, що службові особи та власники підприємства, яке надає консалтингові послуги, запровадили протиправний фінансовий механізм безпідставного формування податкового кредиту, обготівковування та виведення грошових коштів за кордон.

Під час слідства в офісному приміщенні підприємства-резидента РФ проведено обшук, у ході якого вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність. За результатами слідчих дій на банківські рахунки товариства накладено арешт. Наразі 1 млн грн перераховано на потреби Збройних Сил України. Також вживаються заходи щодо звернення на користь ЗСУ іншого майна резидента РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади, а також зловживання своїми повноваженнями службовими особами товариства (ч. 2 ст. 110-2, ч. 2 ст. 364-1 КК України) здійснюється за матеріалами Центрального МРВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.