Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Київська прокуратура передала на користь ГУР МО України та Нацгвардії України 450 млн грн арештованих коштів

За ініціативи Подільської окружної прокуратури міста Києва в межах досудового розслідування за фактом протиправної діяльності групи компаній з російським бенефіціаром передано на користь ГУР МО України та Національної гвардії України понад 450 млн грн арештованих коштів.

Слідством встановлено, що в місті Києві та на території інших регіонів України здійснюють свою діяльність підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками якого є резиденти рф.

Наразі досліджується діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання, у тому числі з виробництва напівфабрикатів, на предмет здійснення протиправної діяльності, спрямованої на привласнення коштів, а також фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади.

Під час слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки таких товариств арештовано, а кошти, розміщені на них в розмірі 450 млн грн передано на користь ГУР МО України та Національної гвардії України для забезпечення обороноздатності України.

Загалом з початку повномасштабної війни органами Київської міської прокуратури для забезпечення обороноздатності України на користь ГУР МО України та Національної гвардії України передано понад 1,5 млрд грн арештованих коштів.