Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівники Харківської та Запорізької обласних прокуратур виступили на Міжнародному форумі у Римі

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник взяли участь у Міжнародному форумі з протидії транснаціональній організованій злочинності, який пройшов у Римі.

Під час панелі, присвяченої війні рф проти України, керівники обласних прокуратур розповіли про жахливі наслідки збройної агресії, наслідки обстрілів цивільної інфраструктури та документування воєнних злочинів рф.

Сергій Спільник звернув увагу на наслідки ураження стратегічних об’єктів на прикладі Дніпровської ГЕС, останній обстріл якої військами рф мав місце 22 березня 2024 року.

Розповів про факт розміщення росією на найбільшій в Європі атомній електростанції, захопленій ще з березня 2022 року, військової бази і ризики, які несуть такі дії не лише для України, але і для всього світу. 

На окремих прикладах Олександр Фільчаков продемонстрував міжнародним колегам, як в умовах триваючої повномасштабної збройної агресії росія за допомогою колаборантів, зрадників утворювала на окупованих територіях Харківщини стійкі ієрархічні злочинні об’єднання у правоохоронній сфері.

Також він зазначив, що яскравим прикладом транснаціональної організованої злочинності в діяльності угрупувань військовослужбовців зс рф є розграбування культурної та історичної спадщини українського народу.

Українські прокурори подякували міжнародним партнерам за всю надану допомогу. Також озвучили сподівання на удосконалення та посилення ефективної співпраці у боротьбі з транснаціональною організованою злочинністю.

Серед спікерів та учасників заходу були заступник помічника Міністра оборони США з питань боротьби з наркотиками та стабілізаційної політики Джеймс Саєнц, Генеральний прокурор Чилі Анхель Валенсія Васкес, прокурор Консультативної місії Європейського Союзу Крістіана Маккіузі, а також інші правоохоронці й урядовці з понад 20 країн світу.