Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівника природного заповідника з Житомирщини викрито на хабарі за незаконну порубку і продаж лісу

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора природного заповідника «Древлянський».

Йому інкриміновано одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене повторно (ч. 1, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував незаконну вирубку дерев на території природного заповідника. У такий спосіб вирішив забезпечити лісом-кругляком місцевого жителя. 

Керівник природного заповідника залучив до рубок дерев підпорядкованих йому працівників, а також подбав про безпечне вивезення деревини із охоронюваної зони. Йшлося про продаж понад пів сотні кубометрів соснових колод на суму 120 тис грн.

За свої «послуги» він отримав 32 тис грн неправомірної вигоди.

Під час одержання чергової частини хабара чоловіка викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.