Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівництво Житомирської митниці викрито на систематичному хабарництві за безперешкодне оформлення товару

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури затримано очільницю Житомирської митниці, начальника відділу, а також митного брокера за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, вони систематично отримували неправомірну вигоду за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України. Затримані організували механізм митного оформлення імпортних товарів, пропонуючи надання незаконних послуг з приховування товару від митного контролю, підміни номенклатури тощо.

Ціни на такі послуги коливались від 200 грн до 400 доларів США за одну декларацію в залежності від виду послуги, номенклатури товару та країни його походження.

У ході проведення досудового розслідування задокументовано декілька епізодів передачі їм грошових коштів. 

Під час отримання 2 тис доларів США та 50 тис грн правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Також перевіряється можлива причетність інших службових осіб митниці до протиправної схеми.

Заходи з викриття правопорушення здійснювалися прокурорами спільно з працівниками ГУ «Д» ДЗНД Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.