Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Катував українців у Криму – судитимуть ватажка НЗФ РФ з позивним «Бес»

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина РФ за фактами порушення законів та звичаїв війни і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 110 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2014 року у місті Сімферополі під керівництвом обвинуваченого його спільники викрали чотирьох громадян України та ув’язнили їх у військкоматі.

Усіх потерпілих утримували у непристосованих приміщеннях, із зав’язаними очима, без належного харчування та зв’язку з близькими. До деяких з них обвинувачений особисто застосовував погрози, тортури, насильство та наносив тілесні ушкодження.

Незаконне затримання громадян відбулося через їх проукраїнську позицію, спротив окупації півострова та перешкоджання проведенню незаконного референдуму на півострові.

Обвинувачений був активним учасником подій окупації півострова, а пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування РФ, яке діяло на Донеччині.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в АР Крим і м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.