Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Йшли колоною ворожих БМП – чотирьох окупантів, які намагались захопити м. Щастя, взято під варту

За клопотанням Краматорської окружної прокуратури суд заарештував чотирьох мешканців тимчасово окупованої НЗФ РФ території Луганської області, які підозрюються у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України і участі у діяльності незаконних збройних формувань, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 КК України).

За даними слідства, влітку 2014 року чоловіки вступили до лав терористів так званої «ЛНР» і служили там у якості механіків-водіїв і операторів-навідників БМП механізованої роти ВЧ Л 12265 12 батальйону так званої територіальної оборони загарбника.

24 лютого 2022 року окупанти вони вторглися на територію, підконтрольну українській владі, у складі колони з ворожих БМП та піхоти, виконуючи злочинний наказ командування Російської Федерації, здійснили збройний наступ на м. Щастя Луганської області.

28 лютого 2022 року в результаті успішної військової операції, проведеної ЗСУ, техніку окупантів та частину екіпажів знищено, а 4 бойовиків виявлено українськими захисниками у підвалі багатоквартирного будинку, де вони ховались.

Досудове розслідування триває.