Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася з Генпрокурором Англії та Уельсу Суеллою Браверман

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Генпрокурором Англії та Уельсу Суеллою Браверман. У зустрічі також взяв участь радник Генпрокурора Говард Моррісон, який був суддею Міжнародного кримінального суду, має досвід у трибуналах ООН для колишньої Югославії та Руанди, спеціального трибуналу по Лівану. 

“За час війни ми дуже часто спілкувались онлайн. Минулого тижня пані Браверман організувала нашу розмову із квінтетом генпрокурорів Великобританії, США, Канади, Австралії та Нової Зеландії щодо об‘єднання зусиль для покарання за воєнні злочини. Рада, що моя колега і справжній друг України тепер побувала і на нашій землі, якій надзвичайно допомагає діями”, – заявила Ірина Венедіктова. 

Між Офісами Генеральних прокурорів двох країн було підписано меморандум про співробітництво щодо найбільш серйозних міжнародних злочинів. “Британія – наш потужний партнер із сильною підтримкою України в боротьбі проти ворога, британські прокурори і юристи - на фронті боротьби за правосуддя і справедливість”, – підкреслила Генпрокурор. 

Ірина Венедіктова висловила вдячність колегам-юристам, які допомагають українським прокурорам своєю експертизою з міжнародного гуманітарного права для посилення ефективності у зборі доказів та притягненні до відповідальності за воєнні злочини РФ, злочини проти людяності та геноцид, які вчиняються в Україні.