Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася із членами Конкурсної комісії з обрання керівництва САП


19.01.2021 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася із членами комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі перед її першим у новому році засіданням.

Вона подякувала за плідну роботу, яка проводилася комісією протягом трьох місяців, навіть попри певні складнощі.

«Цей час був продуктивним, хоч інколи членам комісії доводилось долати перешкоди, пов’язані з узгодженням графіків засідань та можливості участі. Пам’ятаємо, що до відбору керівника САП залучені члени, які зараз знаходяться на інших континентах, долати мовні та часові бар’єри, наслідки пандемії», – зазначила Ірина Венедіктова.

Генеральний прокурор наголосила, що спеціально створена робоча група, половина з членів якої є працівниками Офісу Генерального прокурора і Тренінгового центру прокурорів України, а решта – експерти міжнародних організацій, здійснює усю необхідну підтримку роботи комісії.

«Офіс Генпрокурора готовий надавати всю необхідну допомогу для повноцінної і динамічної роботи комісії. Наша роль – суто

 організаційна та технічна підтримка без жодних втручань у діяльність, і ми її забезпечуємо задля того, щоб конкурс стартував якнайшвидше», – підкреслила Генеральний прокурор.

Цього тижня комісія збирається два дні поспіль та планує доопрацювати необхідні для оголошення конкурсу документи.

«Керівник САП – це ключова фігура у боротьбі з корупцією, а Україні потрібний ефективний та сильний антикорупційний прокурор. Конкурс на цю посаду має відбутися відкрито, прозоро, об’єктивно і оперативно, з дотриманням найвищих міжнародних стандартів. Офіс Генерального прокурора докладе максимальних зусиль для забезпечення незалежності, відкритості, безсторонності та об’єктивності роботи конкурсної комісії. Будь-які спроби зовнішнього втручання у її діяльність та намагання вплинути на її рішення є недопустимими», – резюмувала Генеральний прокурор.