Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова провела зустріч з Головою Консультативної місії ЄС в Україні (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася з Головою Консультативної місії ЄС в Україні Антті Юхані Хартікейненом. Сторони обговорили подальшу співпрацю у контексті внутрішніх трансформацій прокуратури після завершення перехідного періоду реформи.

Ірина Венедіктова зазначила, що на часі розвиток діджиталізації прокуратури. В процесі розробка єдиної платформи, яка б об’єднала усі електронні системи, в яких працюють прокурори та правоохоронні органи.

«Створення такої платформи – це наш пріоритетний проєкт. Наразі триває пошук оптимального рішення. Це допомогло б позбутися бюрократії, пришвидшити процеси та зробити систему прозорою. Також це додатковий інструмент запобігання корупції у правоохоронних органах», – підкреслила Генеральний прокурор.

Антті Юхані Хартікейнен підтримав ідею створення такої платформи та зауважив, що місія ЄС готова надавати експертну підтримку для проєктів розвитку. Голова Консультативної місії ЄС також додав, що вважає перший етап реформи прокуратури ключовим успіхом серед інших реформ в Україні.

У ході зустрічі сторони окремо зупинилися на обговоренні роботи новостворених органів прокурорського самоврядування – Ради прокурорів України та органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

«Нам вдалося за короткий час створити одразу два органи, які всередині прокуратури регулюватимуть прокурорську діяльність. Я сподіваюся, вони стануть голосом прокурорів, який представлятиме та захищатиме їхні інтереси, соціальні гарантії, а головне – незалежність», – наголосила Ірина Венедіктова.

Сторони домовилися про продовження подальшої тісної співпраці задля поступу правоохоронної діяльності в Україні та побудови ефективної прокуратури, яка стоїть на захисті інтересів громадян.