Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова підписала декларацію про співробітництво між Офісом Генпрокурора та компетентними органами Франції

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала декларацію про наміри співробітництва між Офісом Генпрокурора та Управлінням кримінальних справ і помилувань Міністерства юстиції, Генеральною прокуратурою при Апеляційному суді м. Париж та Національною прокуратурою з боротьби з тероризмом Французької Республіки.

Це документ про співпрацю щодо найбільш серйозних злочинів, який передбачає надання взаємної правової допомоги щодо діянь, пов’язаних з міжнародним збройним конфліктом внаслідок збройної агресії з боку Російської Федерації проти України – злочинів проти людяності, воєнних злочинів та геноциду.

«Вкотре подякувала французькій стороні за щиру підтримку і практичну допомогу та плідну взаємодію, яка безупинно розвивається. Колеги із Франції першими прийшли нам на допомогу «на землі» - три ротації місії експертів жандармерії дуже допомогли у розслідуванні воєнних злочинів РФ. Ця держава однією з перших звернулася до Міжнародного кримінального суду, що дозволило прокурору Каріму Хану негайно розпочати розслідування ситуації в Україні», - наголосила Ірина Венедіктова.

В антитерористичній прокуратурі Франції є спеціальний підрозділ щодо воєнних злочинів. У ньому призначені окремі слідчі, які зараз займаються саме подіями на території України.

«У Французькій Республіці вже розпочато 7 справ щодо воєнних злочинів в Україні, зокрема розслідування загибелі журналістів. І в цьому питанні ми обговорили можливість об’єднати зусилля із колегами заради досягнення швидкого результату», - зазначила Генпрокурор.

Також вона наголосила, що французька прокуратура та МВС збирають свідчення потерпілих та очевидців, які виїхали до Франції, і вони готові передавати їх Україні за посередництва Євроюсту. «А ще наші партнери зазначили, що активно працюють над арештами російських коштів», - констатувала Генеральний прокурор.