Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова обговорила з британськими парламентарями воєнні злочини РФ в Україні

Ірина Венедіктова разом із Генеральним прокурором Англії і Уельсу Суеллою Браверман побувала на засіданні Палати Громад Парламенту Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії.

Вони обговорили із парламентарями-членами комітету з питань воєнних злочинів та сексуального насильства під час збройних конфліктів масштаби звірств, які вчиняються російськими військами в Україні, та виклики, з якими стикається українська правоохоронна система.

Ірина Венедіктова подякувала британським партнерам за експертну підтримку зусиль українських правоохоронців та бажання стояти плече до плеча на юридичному полі бою. Генеральний прокурор Англії і Уельсу Суелла Браверман майже з перших днів війни перебувала на зв’язку з Офісом Генерального прокурора, приїздила до України і за її сприяння до команди долучився відомий експерт з міжнародного гуманітарного права сер Говард Моррісон – колишній суддя Міжнародного кримінального суду. Уряд Великобританії також надає нам кращих фахівців з протидії сексуальному насиллю.

«Найкраща підтримка світу для наших військових – зброя, для міжнародного фронту справедливості – людські ресурси та спільна наполеглива праця задля притягнення всіх воєнних злочинців до відповідальності», – зазначила Ірина Венедіктова.