Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформував ворога про дислокацію військових та техніки ЗСУ у Краматорську – повідомлено про підозру місцевому жителю

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Краматорська Донецької області за фактом несанкціонованого поширення інформації про рух та розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, чоловік збирав розвіддані про місця дислокації військової техніки та особового складу української армії на території міста.

Упродовж 2022-2023 років він передавав ці відомості із мітками на картах Google Maps «прессекретарю народної міліції днр». Зв’язок тримали через месенджер Telegram.

Своїми діями на користь ворога підозрюваний надав можливість ідентифікувати розташування підрозділів ЗСУ для нанесення по ним вогневого ураження.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України чоловік був оголошений в розшук.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.