Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформував ворога через соцмережі про місця дислокації ЗСУ в регіоні – викрито мешканця Кропивницького

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Кропивницького за фактом несанкціонованого поширення інформації щодо переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення схвалював збройну агресію рф проти України. Він відстежував військові обʼєкти, збирав інформацію про базування Сил оборони й розміщення авіаційної техніки на Кіровоградщині.

Згодом отримані дані чоловік розповсюджував в проросійських чатах та спільнотах з використанням низки анонімних профілів у месенджері Telegram.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку та мобільний термінал з доказами протиправної діяльності.

За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.