Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформували ворога про місця дислокації ЗСУ – засуджено двох мешканців Донеччини

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суди ухвалили вироки громадянам України за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України). Мешканця м. Краматорська засуджено до 5 років, а мешканку м. Слов’янська – до 8 років ув’язнення.

Прокурори у судах довели, що у березні 2023 року чоловік у приватному чаті месенджеру Telegram поширював відомості воєнного характеру. Попри те, що російська армія обстрілює його рідне місто, чоловік все одно вирішив допомагати окупантам. Він вказував на об’єкти, де розташовуються підрозділи і техніка ЗСУ. Крім того, у текстових повідомленнях він писав про потребу в «перевихованні» нашої нації та висловлював до неї свою зневагу й презирство.

У травні 2023 року мешканка Донеччини, використовуючи той же месенджер, також передавала представнику рф інформацію воєнного характеру, зібрану в своєму місті.

Громадяни чекали на вироки Індустріального районного суду м. Дніпропетровська та Слов’янського міськрайонного суду під вартою.

Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.