Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформувала бойовиків «днр» про вогневі позиції української армії під Слов’янськом – затримано місцеву жительку

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Слов’янська Донецької області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2023 року жінка погодилася на співпрацю з представником країни-агресора – службовцем «1-й отдельной гвардейской мотострелковой Славянской ордена республики бригады» так званої «днр». 

Користуючись тим, що мешкає неподалік лінії фронту, підозрювана через Telegram інформувала ворога про переміщення і точне розташування української армії.

Встановлено, що вона передала дані про вогневі позиції Сил оборони України поблизу свого міста, тимчасову понтонну переправу через річку, блокпости між Лиманом та Словʼянськом, а також точну дислокацію військових частин та місць лікування військовослужбовців ЗСУ.

Отримані відомості окупанти використовували для бойового «відпрацювання» українських позицій.

За виконання цих завдань жінка отримала від представників рф грошову винагороду під виглядом матеріальної допомоги.

Протиправну діяльність громадянки на користь ворога викрили, а її затримали.

Нараді підозрюваній обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.