Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Грабував та позбавляв волі мешканців Київщини, погрожуючи зброєю – повідомлено про підозру військовому рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора встановлено та повідомлено про підозру стрілку 748 окремого батальйону оперативного призначення росгвардії рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у березні 2022 року під час тимчасової окупації села Богданівка Броварського району Київської області разом з іншими військовими збройних сил рф проводив обшуки в домівках місцевих жителів.

Залякуючи зброєю, окупант виганяв людей, які намагалися заховатися від них у підвалах та погребах, на вулицю і позбавляв їх волі.

Крім того, підозрюваний увірвався до будинку 64-річного чоловіка та, погрожуючи застосувати зброю, привласнив два мобільні телефони і всі заощадження потерпілого – понад 163 тис грн. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.