Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Грабували квартири громадян в Ірпені – двом військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, двоє громадян, родом із Херсонської та Донецької областей, які вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, у 2014 році з початком збройної агресії РФ на сході держави стали членами НЗФ на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Їм було повідомлено про підозру в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 5 ст. 260 КК України) та оголошено в розшук.

Перебуваючи в складі збройних сил РФ, у лютому 2022 року вони вели активні бойові дії на тимчасово окупованій території м. Ірпеня. Загарбники обкрадали помешкання громадян, привласнювали побутову і комп’ютерну техніку, а також гроші та ювелірні вироби. Наразі їх оголошено у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу співробітників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.