Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Голові верховного суду лнр» повідомлено про підозру у державній зраді

За спільного процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру «голові верховного суду лнр».

Їй інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, навесні 2014 року діюча суддя, яка обіймала посаду голови одного з окружних адміністративних судів, зрадила присязі.

Вона увійшла до складу «робочої групи із законотворчої діяльності «народної ради лнр». Розробила та передала на розгляд проєкти «кодексів» та інших «нормативних актів», які сприяли формуванню фейкової правової системи у псевдореспубліці.

У 2018 році підозрювана призначена на посаду «голови верховного суду лнр».

Дотепер жінка організовує роботу судової інстанції окупаційної адміністрації держави-агресора. Безпосередньо займається розглядом справ, чим забезпечує становлення, функціонування «судової гілки влади» на тимчасово окупованій території Луганщини.

Також «голова верховного суду лнр» систематично дає інтерв’ю пропагандистському телеканалу псевдореспубліки. Коментує роботу місцевих судів та публічно підтримує окупаційну владу рф.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники Головного оперативного управління ДБР та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.