Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Голові слідчого комітету РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру голові слідчого комітету РФ.

За даними слідства, з 2014 року по теперішній час підозрюваний як представник влади держави-агресора створював на окупованих територіях України – АР Крим, м. Севастополь, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях органи кримінального судочинства - так звані регіональні підрозділи слідчого комітету РФ. 

Результатом роботи цих окупаційних каральних органів стало порушення більш ніж 2 000 кримінальних справ стосовно громадян України. 

В поле зору ворога в перше чергу потрапляли представники військового та політичного керівництва України, силових структур, військовослужбовці взяті в полон, а також громадяни України, які заперечували входження окупованих території в склад РФ.

Повністю підтримуючи мету вищого воєнно-політичного керівництва РФ, підозрюваний публічно виправдовує збройну агресію РФ та захоплення частини східних та південних областей України. Про що неодноразово заявляв під час виступів на російському телебаченні.

Російському високопосадовцю інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ.