Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Голосував за прийняття до складу РФ чотирьох областей України – депутату Держдуми РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора депутату Державної Думи Федеральних Зборів РФ, уродженцю м. Маріуполь, повідомлено про підозру. Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 110-2 КК України).

Підозрюваний взяв участь у голосуванні за прийняття до складу РФ Луганської, Запорізької, Донецької та Херсонської областей.

За даними слідства, депутат РФ періодично відвідував тимчасово окуповані території України, які знаходились під контролем збройних сил РФ і терористичної організації «ДНР».

Також він неодноразово передавав військове та інше обладнання для використання у боротьбі зі Збройними Силами України. Крім того, підозрюваний сприяв у  захопленні окупантами міста Маріуполь.

В ході досудового розслідування у нього виявлено 11 об’єктів нерухомості у м. Києві.

Наразі до суду направлено клопотання щодо накладення арешту на це майно.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.