Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор в Гаазі виступив на конференції «Відновлення справедливості для України»

Представники Діалогової групи та міністри юстиції країн ЄС зібралися в Гаазі на конференції «Відновлення справедливості для України». 

Генеральний прокурор Андрій Костін разом з Комісаром ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерсом, прокурором МКС Карімом Ханом і Президентом Євроюсту Ладіславом Хамраном обговорювали актуальні пріоритети і визначали кроки, необхідні для підтримки України у боротьбі за справедливість.

«Справедливість потребує практичних кроків. І сьогодні ми зробили важливий практичний крок для розбудови нашої мережі всеосяжної відповідальності: Реєстр збитків відкрито для подачі заявок. Це велике досягнення і ще один результат об'єднаних зусиль вільного світу», зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор нагадав, що рік тому, на конференції United for Justice y Львові, було оголошено про створення Діалогової групи з питань багатосторонньої підтримки України. Відтоді Діалогова група стала важливою платформою для єднання зусиль у розслідуванні та переслідуванні міжнародних злочинів рф.

Андрій Костін подякував членам Групи за їхнє лідерство та залученість, Нідерландам – за організацію цієї визначної конференції та постійну підтримку, Єврокомісії, Міжнародному кримінальному суду та Євроюсту – за їхні зусилля та відданість справі.

«Шлях до відновлення справедливості є довгим і складним. Але якщо залишимось стійкими, рішучими і згуртованими – ми переможемо. Не лише заради України та українців, а й для відновлення і збереження справедливого миру в Україні, Європі та світі», – наголосив Генпрокурор.