Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор у Парижі зустрівся з Міністром юстиції Франції

Генеральний прокурор Андрій Костін під час поїздки у Париж провів зустріч з Міністром юстиції Франції Еріком Дюпоном-Моретті. Також у зустрічі взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко.

Андрій Костін подякував за партнерство та всебічну підтримку Франції у сфері правосуддя, а також у гуманітарній, оборонній та у сфері післявоєнної відбудови.

"Навчання та допомога, яку французькі колеги надають українським прокурорам, є величезним внеском у наші зусилля з розбудови інституційної спроможності. Ми сподіваємося на зміцнення нашої співпраці з Національною школою магістратури, Академією суддів та Національною антитерористичною прокуратурою", – сказав Генпрокурор.

В ході зустрічі обговорили питання консолідації міжнародних зусиль для забезпечення відповідальності за злочин агресії.

Андрій Костін зазначив, що Україна надзвичайно цінує підтримку Францією створення Спеціального трибуналу та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA). А також подякував за участь Франції у формуванні Компенсаційного механізму для забезпечення відшкодування збитків постраждалим від війни.