Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор та керівник Служби інструментів зовнішньої політики ЄС обговорили поглиблення співпраці

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з керівником Служби інструментів зовнішньої політики ЄС Пітером Вагнером.

Генпрокурор зазначив, що Україна високо цінує підтримку Європейської Комісії у розслідуванні та забезпеченні відповідальності росії за вчинені воєнні злочини.

В ході зустрічі обговорили поглиблення співпраці із розбудови мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини рф, зокрема створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії.

«У цьому контексті ми щиро вдячні за підтримку роботи Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії (ICPA). Надважливою є також допомога, яку надають проєкт ЄС «Право-Justice» та Global Rights Compliance Офісу Генпрокурора. Сподіваємось на подальше співробітництво та розширення міжнародної коаліції справедливості»,зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор зауважив, що ще одним пріоритетом є продовження процесу цифрової трансформації. Це надважливе завдання для підвищення ефективності роботи прокуратури та правоохоронної системи України в умовах безпрецедентних викликів воєнного часу.

Андрій Костін подякував європейським партнерам за підтримку на шляху до відновлення справедливості.