Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорила питання протидії корупції та реформ кримінальної юстиції із представниками Державного департаменту США (ФОТО)

Під час робочого відрядження до Сполучених Штатів Америки Генпрокурор Ірина Венедіктова провела зустріч із заступником секретаря Бюро з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правоохоронних органів Державного департаменту США Тоддом Д. Робінсоном.

Бюро займається вирішенням проблем, пов’язаних з нелегальним обігом наркотиків, боротьбою із транснаціональною злочинністю та корупцією і зміцненням інституцій кримінальної юстиції по всьому світу.

Генеральний прокурор розповіла про результати реформи прокуратури та подальші плани трансформації інституції. Зокрема зазначила, що після кадрової атестації прокурорів усіх рівнів наразі триває процес оптимізації робочих процесів та масштабна діджиталізація прокуратури. 

Ірина Венедіктова розповіла, що наразі завершується конкурс із обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Новим імпульсом для всієї правоохоронної системи держави у цій сфері став нещодавно проведений Офісом Генпрокурора Міжнародний антикорупційний форум.

Сторони погодились, що об’єднання зусиль в питаннях протидії корупції та просування реформ у сфері кримінальної юстиції, включаючи розвиток спеціалізації прокурорів, допоможе у зміцненні безпеки та справедливості в обох країнах.