Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорила із заступником Торгового представника США захист інвестицій та інтелектуальної власності (ФОТО)

Про перспективи співробітництва та обміну досвідом Генпрокурор Ірина Венедіктова під час візиту до США поговорила із Джеймі Вайтом - заступником Торгового представника Сполучених Штатів Америки. Головні теми зустрічі - захист інвестицій та інтелектуальної власності. 

Ірина Венедіктова зазначила, що в Офісі Генпрокурора ще з минулого року працює спеціалізований підрозділ, який займається протидією незаконному тиску на бізнес.

«За цей час напрацьовано більше шести десятків успішних кейсів із захисту інвестицій. До прикладу, завдяки роботі цього підрозділу американське підприємство прийняло рішення про інвестування в нашу державу та створення близько 10 тисяч робочих місць. Ми активно працюємо із Американською торговельною палатою в Україні і конструктивний діалог та спільна робота сприяють утвердженню верховентсва права і комфортному бізнес-клімату», - зазначила Генпрокурор. 

Важливою складовою безпечного ведення бізнесу, безперечно, є захист від протиправної діяльності у сфері інтелектуальної власності, якому в Офісі Генпрокурора також приділяють увагу. 

Торгове представництво США готове долучитися до проведення тренінгів та підвищення кваліфікації українських прокурорів на цьому напрямі.