Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорила із представниками МВФ співпрацю щодо повернення активів

В ході робочого візиту до США Генпрокурор Ірина Венедіктова зустрілась із головою Місії Міжнародного валютного фонду в Україні Іванною Владковою-Холлар та керівником юридичного департаменту МВФ Еммануелем Матіасом. Сторони обговорили питання реформ української прокуратури та перспективи співпраці, зокрема в сфері повернення активів.

Ірина Венедіктова зазначила, що український Офіс Генпрокурора наразі активізує повернення з-за кордону вкрадених коштів та майна.

«Питання розшуку та повернення активів дуже складне і комплексне, і я твердо вірю, що ефективна координація між правоохоронними органами та нашими міжнародними партнерами дасть результат. В Україні підготовлена комплексна стратегія повернення активів і план дій. Ми готові до ефективної співпраці в конкретних справах», - наголосила Генпрокурор.

Представники МВФ зазначили, що прийняття Україною стратегії повернення активів буде важливим імпульсом для цих процесів.

Ірина Венедіктова також відзначила важливість взаємодії в питаннях протидії злочинам у банківській сфері. Останнім часом Офісу Генпрокурора вдалося досягти результативності в справах щодо ТОП-10 боржників Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.