Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з Головою Європарламенту Робертою Мецолою

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Головою Європейського Парламенту Робертою Мецолою під час офіційного візиту до Страсбургу.

Генпрокурор висловив вдячність за стійку та постійно зростаючу підтримку Європарламенту.

«Злочини РФ не мають строку давності. Злочинці будуть покарані. І я вдячний за практичну допомогу ЄС Офісу Генпрокурора у забезпеченні розслідування воєнних злочинів, кількість яких щодня зростає. Перемога справедливості — наша спільна мета», - заявив Андрій Костін.

Пані Роберта Мецола зазначила, що Європарламент підтримує всі зусилля для притягнення до відповідальності воєнних злочинців.

Під час зустрічі також обговорили створення міжнародного компенсаційного механізму, який стане спільною відповіддю на запит постраждалих про відновлення справедливості.

Генпрокурор також наголосив, що він прагне продовжити реформи в прокуратурі та назвав кінцевою метою створення інституції, яка захищає верховенство права, гарантує чесне, неупереджене та ефективне правосуддя. Тому, за словами Андрія Костіна, Україна докладе всіх зусиль, щоб виконати рекомендації та висновки, ухвалені щодо надання країні статусу кандидата на членство в ЄС.