Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпідрядника будівництва Подільського мосту судитимуть за мільйонні розтрати

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний відносно керівника генпідрядної організації за фактом розтрати майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з машиністами та допоміжним персоналом, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро.

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи територіальній громаді роботи на загальну суму понад 36 млн грн документально не підтверджуються, чим спричинено збитки столичному бюджету на цю суму.

Крім того, у грудні 2020 року генпідрядник підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких внесені відомості про необґрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду, а саме металоконструкцій прогонової будови Подільського мосту. За висновками комісійної судової будівельно-технічної експертизи необґрунтоване завищення вартості вказаних робіт становить понад 3 млн грн.

Раніше за вищевказаними фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. У межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування ними збитків на суму 3 млн грн.

Досудове розслідування відносно директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» триває.

Досудове розслідування за вказаними епізодами здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України.