Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор зустрівся з Міністром юстиції Французької Республіки

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Міністром юстиції Французької Республіки паном Еріком Дюпоне-Моретті. Обговорили ситуацію в Україні та створення спеціальних механізмів притягнення до відповідальності за вчинені на її території злочини.

Генпрокурор повідомив, що наразі за вчинення воєнних злочинів повідомлено про підозру 176 військовим російської армії. До суду направлено обвинувальні акти стосовно 44. «Ці особи встановлені, докази їхніх злочинів ретельно зібрані і будуть представлені в суді. 10 військовослужбовців російської армії вже отримали вироки в українських судах. Кожен, хто приходить зі зброєю на чужу землю має розуміти - кара буде неминучою», - наголосив він.

Міністр юстиції Французької Республіки Ерік Дюпоне-Моретті висловив підтримку Україні в її боротьбі. Він також повідомив, що Франція і надалі готова надавати підтримку на експертному рівні.

Говорячи про злочин агресії, Генпрокурор повідомив, що наразі за його вчинення повідомлено про підозру 626 особам. Це вище політичне та воєнне керівництво РФ.

«Нам потрібна міжнародна підтримка у питанні пошуку механізму покарання за злочин агресії. МКС не може прийняти цю справу, тому створення Спецтрибуналу - це доведення на міжнародному рівні, що будь-який факт агресії в сучасному світі буде покараний. І не тільки на полі бою, а й на юридичному», - наголосив Андрій Костін.