Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор зустрілася з Послом Австрії в Україні (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Ґернотом Пфландером. Також у заході взяли участь перший заступник Генерального прокурора Роман Говда та заступники Генерального прокурора Олексій Симоненко, Ігор Мустеца та Максим Якубовський.

У ході зустрічі сторони обговорили питання взаємодії у сфері захисту інвестицій, кібербезпеки та охорони довкілля. Також Генеральний прокурор розповіла про перебіг реформи та прийняття законопроєктів, які дозволять зберегти її результати.

«Наразі ми розпочали відновлювати прокурорське самоврядування. Це наступний етап реформи, він один з найскладніших. Нам необхідно побудувати культуру інституції, щоб згуртувати прокурорську спільноту навколо загальних цінностей і місії. Але при цьому кожен прокурор залишається самостійною, незалежною одиницею», – зауважила Ірина Венедіктова.

Також окремо Генеральний прокурор зупинилася на протидії домашньому насильству та розвитку ювенальної юстиції.

«Загрозливих масштабів набуває кількість випадків, коли діти вчиняють насильство, злочини по відношенню до інших дітей. Крім того, домашнє насилля є нагальним викликом для нашого суспільства. Ми активізуємо боротьбу на цих напрямах», – зазначила Генеральний прокурор.

Посол, у свою чергу, зауважив, що домашнє насилля є серйозною проблемою для усіх країн, яка загострилася у зв’язку із карантинними обмеженнями через пандемію. Сторони погодилися, що для позитивних зрушень буде корисним обмін досвідом в питаннях актуальних для всього світу. 

Також наразі посилюється роль прокурора в реформуванні пенітенціарної системи, щоб запобігти порушенням прав людей. Офіс Генпрокурора ініціював професійний діалог з австрійськими правоохоронцями, щоб переймати практичні напрацювання на цьому напрямі.

Крім того, Ірина Венедіктова розповіла про плани щодо діджиталізації роботи, співпрацю в цих питаннях з Урядом та іншими правоохоронними органами.

Також Ґернот Пфландер зазначив, що за останні роки Україна показує вражаючі результати у реформуванні своїх інституцій та продовжує процес вдосконалення. Він висловив підтримку щодо подальшого розвитку міжнародної співпраці.