Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підробка пенсійних посвідчень для переправлення військовозобов'язаних за кордон - викрито схему на Хмельниччині

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Кам’янець-Подільського району в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему підробки пенсійних посвідчень для незаконного переправлення через державний кордон осіб, що підлягають мобілізації. Таким чином країну мали покинути 4 чоловіків призовного віку. Свої послуги він оцінював у 4500 доларів США з однієї особи.

В ході проведення обшуків за місцем проживання чоловіка та у автомобілях виявлено і вилучено 17 500 дол США, мобільні телефони та підроблені пенсійні посвідчення.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.