Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексзаступнику начальника розвідувального управління командування штабу ВМС ЗСУ повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону заочно повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника розвідувального управління командування штабу Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактом державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у травні 2014 року капітан 2 рангу під час тимчасової окупації військовими РФ території Криму перейшов на бік ворога. Зрадивши військовій Присязі на вірність українському народові, він не з’явився на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України та відмовився виконувати обов'язки несення служби у Збройних Силах України.

У 2015 році колишньому офіцеру було повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України). 

Наразі підозрюваний проходить військову службу у складі збройних сил РФ на посаді командира 155 окремої бригади морської піхоти – тактичного з’єднання морської піхоти тихоокеанського флоту та бере участь у збройній агресії РФ проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.