Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексзаступнику Міністра оборони, підозрюваному у недоукомплектуванні засобами захисту підрозділів ЗСУ, обрано запобіжний захід

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора ексзаступнику Міністра оборони, який підозрюється у недоукомплектуванні засобами захисту підрозділів ЗСУ на мільярд гривень, обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Також суд визначив розмір застави – 402 млн грн.

Слідством встановлено, що підозрюваний лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб ЗСУ низької якості. Всі ці договори укладалися за повною передплатою.

Підозрюваний змушував підлеглих приймати неякісну продукцію на військові склади. Також організовувалися повторні проведення випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань. Експосадовець ігнорував звернення Командування Сил логістики ЗСУ про необхідність забезпечення належного контролю за якістю продукції.

Внаслідок його незаконних дій окремі підрозділи Збройних Сил України не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад мільярд гривень.

Досудове розслідування за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період  здійснюється слідчими ДБР (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України).