Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексзаступнику голови правління банку повідомлено про підозру у розтраті майна фінустанови на понад 519 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора колишньому заступнику голови правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит» повідомлено про підозру в участі у злочинній організації та розтраті чужого майна (ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, заступник голови правління банку, будучи членом кредитного комітету цього банку, у 2010 році увійшов до складу злочинної організації, створеної та очолюваної одним із власників фінустанови.

Він оформив кредитні договори на підконтрольну лідеру злочинної організації новостворену юридичну особу, яка не мала обігових коштів та кредитної історії, а також не мала у власності будь-якого майна.

У подальшому учасники злочинної організації виготовляли зовнішньоекономічні контракти між підприємством з однієї сторони та підконтрольними організатору компаніями-нерезидентами з іншої сторони з метою використання їх, як підстави для виведення коштів з банку позичальником.

За результатами такої протиправної діяльності з рахунків банку незаконного виділено понад 147 млн грн та 17 млн євро кредитних коштів. В подальшому їх перераховано на рахунки компаній-нерезидентів, а фактично виведено з території України і не повернуто банку.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. ‎