Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексвійськовослужбовиці повідомлено про підозру у держзраді та дезертирстві

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру ексвійськовослужбовиці за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році в період тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя внаслідок збройної агресії рф, колишня військовослужбовиця, зрадивши присязі, відмовилась виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України. Старший матрос перейшла на бік ворога.

Надалі вона уклала контракт про проходження військової служби у військовій частині зс рф, яка з березня 2014 року дислокується у смт. Новоозерне місто Євпаторія АР Крим.

Наразі Миколаївська спецпрокуратура ініціює питання про здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.