Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексведучій, яка підтримувала державу-агресора, повідомлено про нову підозру – у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора ексведучій телеканалу повідомлено про нову підозру – у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Під час розслідування у кримінальному провадженні стосовно журналістки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України задокументовано нові злочини прокремлівської пропагандистки, яка сприяє збройній агресії ворога.

За даними слідства, після роботи на підсанкційних телеканалах вона у серпні 2022 році виїхала у тимчасово окупований Донецьк. Там за вказівкою окупантів підозрювана продовжила інформаційно-підривну діяльність на користь держави-агресора.

Підозрювана підтримує та пропагує окупацію регіонів нашої країни, маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні і закликає не чинити спротив ворогу.

Пропагандистські матеріали вона систематично викладає на власному YouTube-каналі, який налічує близько 1 млн користувачів, а також на прокремлівських Телеграм-каналах.

Раніше, у січні 2023 року, журналістці повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ, оперативний супровід – співробітниками Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.