Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Експрезиденту АТ «Мотор Січ» повідомлено про нову підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому президенту АТ «Мотор Січ» повідомлено про нову підозру – сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» (ст. 258‑3 КК України).

За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу – Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території в м. Сніжне Донецької області.

Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Сплачував на її користь так звані «податки» та «митні платежі». Вони використовувалися у тому числі для насильницької зміни меж території та кордону України і вчинення терористичних актів.

Для обходу встановлених обмежень на господарські взаємовідносини з підприємством на тимчасово окупованій території Донеччини використовувались підконтрольні комерційні структури, зареєстровані в іноземній юрисдикції.

АТ «Мотор Січ» через зарубіжні компанії поставляла сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва АТ «Мотор Січ».

Заходи з викриття здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ спільно з Департаментом захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.